Metaal en Keramiek

Metaal en keramiek

De vogeltrap

De vogeltrap. Een werk van metaal en keramieken vogels.

De heren.

Keramiek gevat in een frame van staal. Het keramiek is gebakken op 1250 o C. Daardoor is het keramiek wintervast.

De zee

Een frame van metaal met de waddenzee als thema

Techniek bij metaal en keramiek

Het was een ontdekkingstocht om met metaal te gaan werken. Met klei laat ik mijn handen hun werk doen. Zij vormen mijn beelden. Vooraf heb ik vaak alleen een onderwerp en basis uitwerking in mijn hoofd. Al werkend vormt zich het keramiek. Bij metaal is de insteek helemaal anders. Je moet vooraf bedenken wat en vooral ook in detail het hoe uitwerken. Welke vorm, welke hoek, wat voor ijzerdikte ga ik verwerken. Welke hoeken moet ik zagen. Wat voor gereedschap heb ik nodig.

Ook voor het werken met keramiek komt techniek kijken,